lunes, 5 de diciembre de 2011


3. El llenguatge i les llengues

3.1 MÉS QUE UN MITJÀ DE COMUNICACIÓ

L’existència de senyals queda justificada dins d’un procès de comunicació, aquestes senyals són un nexe d’unió entre l’emisor i el receptor.  El llenguatge humà està constituit per senyals i combinacions del llenguatge y les llengues en les que aquest es concreta.
Per definir el llenguatge amb precisió cal que anem més enllà d’aquesta primera definició : El llenguatge es un instrument de comunicació.
 3.2 ELEMENTS PER A DEFINIR EL LLENGUATGE

Totes les persones ens comuniquem amb una llengua, tothom portem aquest llenguatge innat, es a dir un mitjà de comunicació propi.
El llenguatge humà s’organitza en diversos nivells y a més això comporta certa creativitat, l’ésser humà té un instrument que li permet la expressió de les seves sensacions, situacions, idees..
A. El llenguatge i l’organització de l’entorn. Amb la llengua organitcem el nostre entorn, el nostre món, d’aquesta manera les persones tenim una ilimitada varietat de percepcions però que es veuen limitades a un número de objectes i fenómens. Aquesta reducció permet l’enteniment entre les persones perquè si les nostres impresions ( irrepetibles ) rebéssin expresions també irrepetibles la comunicació seria imposible.
Per tant a la definició de llenguatge podem anyadir: amb ell reduïm i ordenem les percepcions de l’entorn.
B. El llenguatge i el pensament. Podem deduir una hipòtesi sobre la interrelació entre pensament i llenguatge  ja que sense una base cerebral mínima no es posible el llenguatge.
Això sembla raonable perquè les persones hem de donar un lloc a la manipulació dels objectes, als gestos .. com a importants elements del desenvolupament humà.
En resum el llenguatge es un element bàsic per al pensament.

C. El llenguatge i la memòria. El llenguatge es el soport bàsic de la memòria, la llengua té un paper singular en la formació de la identitat de cada persona  ja que ens permet crear el relat irrepetible de la nostra vida .
Així tenim altre factor per a definir el llenguatge : és indispensable com a soport per la memoria individual i col.lectiva.

D. El llenguatge i la autoexpresió.  No sempre que parlem ho fem amb la intenció de transmitir alguna cosa a alguna altra persona, moltes vegades el que fem es expressar el nostre estat d’ànim o alguna cosa similar. La nostra llengua es la principal guia del nostre discurs, també es la principal aliada del nostre monòleg. Per tant podem dir que la llengua ens fa possible la autoexpresió, es a dir, el diàleg amb nosaltres mateixos.


E. El medi més extens. Per tot el que em vist fins ara podem afirmar que el llenguatge es el medi de comunicació per excel·lència.

3.3 LA DEFINICIÓ GENERAL DE LLENGUATGE
  • El llenguatge és un instrument de comunicació i el més extens dels que hom posseeix.
  • És el factor primordial que ens constitueix xom a persones.
  • Amb el llenguattge possem ordre a les experiencies que ens envolten com les nostres.
  • El llenguatge juga amb el pensament y amb el soport de la memòria.
El llenguatge ens permet la lliure expressió en el diàleg amb nosaltres mateixos

No hay comentarios:

Publicar un comentario