sábado, 12 de noviembre de 2011

TWITTER

Twitter és una aplicació en la web que permet als seus usuaris escriure petits textos (de fins a 140 caràcters) que poden ser llegits per qualsevol que tingui accés a la seva pàgina. 


Cada usuari pot decidir llegir a la seva pàgina principal els textos d'una altra persona o grup de persones, tenint sempre disponible el que uns altres han escrit recentment. D'aquesta forma cada usuari  pot decidir “seguir” a altres usuaris , rebent els textos que escriuen sense haver d'accedir a la pàgina de cadascun d'ells.


Cada usuari pot, així, tenir una llista de “seguits”  i de “seguidors”. Els “seguidors” llegiran els textos publicats per el “seguit” a les seves pàgines personals.

La majoria de les vegades ens trobarem amb persones compartint missatges amb els seus amics al mateix temps que llegeixen notícies divulgades per coneguts canals d'informació o textos escrits per famosos de diverses àrees. Altres vegades veurem usuaris amb milers de seguidors divulgant textos, enllaços, fotos i vídeos sobre els més variats temes, o empreses publicant canvis en la seva administració o novetats en els seus serveis.

Trobar un usuari que segueixi a més de mil comptes és relativament fàcil, encara que també és fàcil imaginar que no serà capaç de llegir la informació generada per la seva comunitat.



 Una de les paraules "clau" del Twitter es HASHTAG, aquesta paraula s'utilitza per a saber de què parlem en el missatge, els altres usuaris que visualitzin el tweet ( en el que haurem inclòs un hashtag) podràn anar a un espai on la gent parla del mateix i previament hauràn inclòs el hashtag en el seu tweet. 

A continuació trobareu un ellaç en el qual podeu veure un video d'usos del twitter per a la educació. És molt interessant.







No hay comentarios:

Publicar un comentario